Széchényi 2020

Innovatív kezdeményezések az Eszterházy Károly Gyakorlóiskolában

TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0173


Hírek

„ INNOVATÍV KEZDEMÉNYEZÉSEK AZ ESZTERHÁZY KÁROLY GYAKORLÓISKOLÁBAN" TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0173 Pályázatunk középpontjában a környezeti nevelés, az egészséges életmódra nevelés, az idegen nyelv és az informatika tanítás fejlesztése, mentálhigiénés programok állnak.


 A projektbe 1400 diákot kívánunk bevonni. A fent említett célok érdekében a következő programok valósultak meg eddig: A környezeti nevelést, fenntarthatóságot szolgáló, környezettudatos tanórán kívüli tevékenységek támogatásának ösztönzése keretén belül májustól októberig 9 ökotábor valósult meg a festői szépségű parádi táborban. Diákjaink az erdő mélyén is korszerű IKT- eszközökkel tanulhattak, a hatékony oktatást segítő szemléltető anyagokkal, a kísérleti, mérést – kutatást segítő bel- és kültéri eszközökkel szervezhettek foglalkozásokat.

 

A megvalósult 12 sporttábor Kerecsendtől Gergelyiugornyáig az észak-keleti régió különböző pontjain szerveződött. Kézi-, kosár-, röplabda, vízi táborokban tökéletesíthették sportolóink tudásukat. A testnevelő tanárok nem csak a tanulók fizikai állapotát tartották karban, hanem szórakoztató szabadidős programokat is szerveztek a gyerekeknek. Az idegen nyelvi táboroknak szintén a Parádon található erdei iskola adott otthont, ahol a gyerekek 5 napon keresztül élvezhették az erdő nyugalmát és mindemellett intenzív nyelvoktatásban is részesültek.

 

Osztályfőnöki órák keretében jelenleg is folyik a konfliktus- és iskolai agressziókezelési program, iskolán belüli bántalmazás és zaklatás megelőzését célzó programok, családi életre nevelést, dohányzás megelőzést és dohányzásról leszokást, szerfogyasztási problémák korai intervencióját, az illegális és legális szerek okozta kockázatok felismerését illetve a viselkedési függőségek megelőzését célzó programok megvalósítása. Szeptember 25-27-ig 8 különböző továbbképzésen vettek részt a tantestület tagjai. 3 napos képzés keretén belül 121 fő szerzett tanúsítványt. A projekt az Európai unió támogatásával valósul meg 2013.03.01-2015.02.28. között. A támogatás mértéke: 242 142 400 Ft


< Vissza