Széchényi 2020

Innovatív kezdeményezések az Eszterházy Károly Gyakorlóiskolában

TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0173


Sikeres röplabdás táborok a tanév végén

A TÁMOP - 3.1.4 – „Innovatív kezdeményezések az Eszterházy Károly Gyakorlóiskolában" c. pályázat keretein belül két röplabdás sporttábor is megvalósult már.


Június 24-28. között az alsó tagozatos leányoknak és fiúknak, majd egy héttel később a következő tanévben III. és IV. korcsoportban versenyző fiúknak volt lehetőségük aktívan, kedvelt sportáguk mozgásanyagának gyakorlása közepette feledni az épp véget ért tanév fáradalmait. A 20 főt meghaladó csoportoknak igazán nem kellett sokat utazniuk a tartalmas programokkal kecsegtető táborozás reményében, hiszen helyszínül a kerecsendi Malompark Vendégház szolgált.

 

A helyi általános iskola tornatermében szervezett napi edzések alkalmával a kisebbek jellemzően játékos és labdaügyesség-fejlesztő feladatokat végeztek, míg a nagyobbak esetében a röplabdázás technikai elemeinek gyakoroltatása mellett a koordináció és fizikum fejlesztése is komoly szerepet kapott. Az edzéseken kívüli szabadidőt is sikerült mindig változatosan eltölteni, hisz mindkét csapat fürdőzött a demjéni és egri strandon, alaposan megismerkedhetett a helyi gombaüzemmel és tájházzal, sőt a kisebbek a közeli Berek-erdőt is bejárták az azt megelőző ismeretterjesztő előadás után. A tanulóknak eleinte szokni kellett a mobiltelefonok és egyéb digitális kiegészítők, valamint nassolásra lehetőséget biztosító bevásárlások teljes mellőzését, de ennek pozitív hatásai az étkezések, valamint az esti közösségi foglalkozások alkalmával szembetűnőek voltak. A kisebbeknél a gyöngyfűzés és szabadtéri játékok, míg a nagyobbaknál a ping-pong és csocsó voltak a legnépszerűbb választott programok. Mindkét tábor Pogonyiné Kurucz Mónika tanárnő és Vincze Tamás tanár úr vezetésével valósult meg, akik végül elégedetten nyugtázhatták, hogy a tanulók igazán jól érezhették magukat a mögöttük lévő öt napban. A tábort lezáró értékelésükben őszintén meg tudták dicsérni a résztvevőket a jövő nyári folytatás reményében.


< Vissza